Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Kommunalteknisk Chefforening (KTC) er projektejer af et nyt projekt om den fysiske planlægnings rolle i realiseringen af kommunernes klimamål. Projektet udføres i et samarbejde med Dansk Byplanlaboratorium, CONCITO og Gate21 samt med den filantropiske forening Realdania, som har valgt at støtte projektet og ligeledes er en del af styregruppen – et stærkt hold! Dansk Byplanlaboratorium er projektleder
Se inspirationshæftet "Klimamål og planlægning
Hvad batter? Baggrunden for dette initiativ er, at kommunerne står foran udarbejdelse af klimaplaner for hele den kommunale geografi, og at den fysiske planlægning i denne sammenhæng ikke fremstår tydeligt som et indsatsområde, der kan have væsentlig effekt på CO2-aftrykket. Det skyldes, at en stor del viden om sammenhænge mellem den fysiske planlægning og klimaplanlægningen p.t. ikke findes i en lettilgængelig form for kommunerne og de kommunale planlæggere.
Formålet med projektet er derfor at samle, analysere og bearbejde erfaringer og fragmenteret, foreliggende viden til et brugbart redskab og inspirationskatalog for kommunerne – foreliggende viden skal her forstås bredt som summen af dokumentation, evidens og praktiske erfaringer. En sådan opsamling vil være en afgørende forudsætning for at kunne identificere væsentlige problemstillinger og mulige effekter, som der eventuelt kan arbejdes videre med i et videre udviklingsprojekt, der eksempelvis inkluderer mere kvantitative værktøjer.
Inspirationskataloget udformes som en letlæselig og overskuelig publikation på 30-40 sider inkl. illustrationer, primært fotos, og det udgives i andet halvår af 2021. Hovedafsnittene vil omhandle bymønster, byudvikling og mobilitet.
Som et led i indsamlingen og bearbejdelsen af den foreliggende viden vil projektets partnere d. 25. august afholde workshops, som vil danne rammen for såvel strategiske som praktiske og faglige dialoger på tværs af kommuner og fagligheder. Det er planlagt, at dialogerne skal komme rundt om emnet og i særdeleshed gøre alle endnu klogere på, hvad vi mangler mere viden om. Der vil snarest blive udsendt en invitation med information om tilmelding, sted m.v. til alle landets kommuner.
Hvem efterspørger viden? Projektets målgruppe er den brede pallette af folk, der er involveret i enten fysisk planlægning eller klimaplanlægning, dvs. både politikere, direktører, chefer, planlæggere og andre fagfolk i kommunerne samt øvrige aktører i den kommunale byudvikling.Kontaktpersoner:Ellen Højgaard Jensen, Direktør i Dansk Byplanlaboratorium