Bolig, Banklån & Bæredygtighed - Hvorfor skal vi alle sammen bo så stort?

Klima og Kvalitet, Byplanmøde24

Bolig, Banklån & Bæredygtighed - Hvorfor skal vi alle sammen bo så stort?

Byplanlab afholder forud for Byplanmødet en eventrække, som tager hul på temaet Klima og Kvalitet. Det er gratis og først-til-mølle.


Hvordan får vi incitaments-strukturerne til at pege i en retning, hvor vedligehold og færre kvadratmeter er det oplagte valg for den helt almindelige huskøber?

Vores boliger er blevet et investeringsobjekt med en klar, indbygget forventning om, at de skal tjene penge til os. Mange har deres opsparinger sat i mursten, og den skattefrie fortjeneste af salget på et hus du har boet i, kan i de større byer hurtigt svarer til flere års løn. 

Huset er blevet et produkt, hvor et lån er en forudsætning. Bankerne vil have sikkerhed i deres investeringer og konsekvensen bliver, at alt skal være stort og nyt. Det tankesæt kommer fra en anden tid, hvor det gav mening at opgradere mange boligers størrelse og placering ud fra et folkesundhedsperspektiv. Nyt og stort, brug og smid væk hører en anden tid til.

 

  • Hvilke initiativer skal sættes i værk så nutidens behov for flyttekæder og boligmobilitet kan blive til virkelighed uden økonomiske tab? 
  • Hvordan kan det igen blive muligt at låne penge til køb og vedligehold af en bolig, der ligger langt ude på landet?
  • Skal der grønne afgifter på nye kvadratmeter og plus på kontoen for genbrug?


Den velfærdsfortælling der knytter sig til vores boliger, er også en accept af et overforbrug. Hvordan tænker vi Klima & Kvalitet med ind, når vores næste bolig skal købes, eller den vi har skal tilpasses en ny familiestruktur?

Torsdag den 29. august 2024, kl. 14:30-15:30 talk, 15:30-16:30 netværk og snacks.
Eventet skal give mere viden og flere perspektiver på udvalgte emner under paraplyen Klima & Kvalitet. Formatet er en samtale mellem videnspersoner og Byplanlabs direktør Tina Saaby i Byplanlabs lokaler i København foran et live publikum.

Line Stougaard, Ark Oie er med i samtalen den 29. august

Samtalen bliver optaget og udgivet som podcast. Kom gerne lidt før 14:30, så vi kan gå i gang til tiden.

Der er begrænsede pladser og tilmelding sker efter først til mølle-princippet.

Tilmeld dig her
 

Kursusdato
-