Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Omdannelse af erhvervsområder - fra vision til virkelighed Et casestudie i transformation af erhvervsområder omkring StorkøbenhavnFind den fulde publikation her.
Omdannelse af erhvervsområder - fra vision til virkelighed (Pixiudgave)Find en pixi-udgave af publikationen her
Omdannelse af erhvervsområder i hovedstadsområdet er et aktuelt emne i en tid, hvor arealbehovet er stadigt stigende, og byen udvider sig. Erhvervsområderne, der er etableret efter én tids planlægningstankegang, skal bevæges ind i en ny tids forståelse. En række danske kommuner er i gang med omdannelse af ældre erhvervskvarterer. Men i flere kommuner går det langsomt, og et nyt projekt i Dansk Byplanlaboratorium undersøges det hvorfor. Projektet Omdannelse af erhvervsområder – fra vision til virkelighed har undersøgt barrierer og potentialer i konkrete omdannelser i erhvervsområder gennem casestudier i tre kommuner i Ring 3-området i omegnen af København. Formålet har været at kortlægge barrierer i omdannelsen af ældre erhvervsområder. Tre erhvervsområder er undersøgt, beliggende i tre kommuner: Albertslund, Gladsaxe og Ishøj. I projektet er det undersøgt, hvordan kommunerne griber dilemmaer og udfordringer an, og derigennem udvikles nye idéer til, hvordan processen fra plan til virkelighed kan forbedres i samspil med erhvervsområdernes aktører, både mht. til de nødvendige prioriteringer, kvalitet og fremdrift. Projektet er mundet ud i otte konkrete opmærksomhedspunkter, der er vigtige at have for øje i omdannelsen af erhvervskvarterer.
FaktaFokus: Kortlægning af potentialer og barrierer ved omdannelsen af ældre erhvervsområder i samarbejde med casekommuner.Projektperiode: 2021-22 Projektet er støttet af Realdania.Projektteam: Dansk Byplanlaboratorium ved direktør Ellen Højgaard Jensen og projektleder Anja Meier Sandreid; Grandville ved byplanlægger og partner Svend Erik Rolandsen samt Cushman & Wakefield RED ved direktør Ole Hjorth. Dansk Byplanlaboratorium er projektejer.Samarbejdspartnere: Albertslund, Gladsaxe og Ishøj Kommuner.