Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Byplanlaboratoriet inviterer alle med interesse for byplanlægning, arkitektur og byudvikling til at deltage i vores læsekreds - et nyt initiativ, der skaber et fællesskab omkring litteratur om byer og landskaber.
Formålet med læsekredsen er at skabe et uformelt forum, hvor vi mødes for at diskutere bøger, der belyser forskellige temaer inden for byudvikling og planlægning.
Vi håber, at kredsen vil fremme en tværfaglig tilgang ved at inddrage perspektiver fra forskellige fagområder. Det er et rum, hvor vi kan dele idéer, reflektere og inspirere hinanden.
Møderne finder sted ca. hver anden måned i Byplanlaboratoriets mødelokale i Rådhusstræde 6, og vi sørger for kaffe.
Første møde er den 24. april fra 17-18.30, hvor vi snakker om bogen 'The city as a garden' af Anna Aslaug.
Da bogen er kort regner vi med, at alle har læst bogen inden mødet. Du kan bl.a. finde den hos BRØG Litteraturbar.
KORT OM BOGEN: Anna Aslaug Lund inviterer os til at betragte byen som en hyperkompleks have – et omformet landskab fyldt med fortællinger. Bogen udfolder sig i tre dele: Først undersøges haven som en metafor for byen og dens økologier. Dernæst inspireres vi af gartnerens tilgang, hvor byudvikling sker gennem løbende tilpasning frem for rigide masterplaner. Til sidst præsenteres haven som et laboratorie, hvor årtusinders viden om økologi, rum og atmosfære kan forme fremtidens byer.
Tilmeld dig her
Vi glæder os til at se dig!