Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Hjemmeside Gyldendal er p.t. ved at færdiggøre hjemmesiden ”Børn i byen” (endnu ikke offentlig), som både har en undervisningsdel rettet mod elever/lærere og et idékatalog rettet mod professionelle fagfolk (kommuner, arkitekter, beboerforeninger m.fl.). Dansk Byplanlaboratorium har bidraget til undervisningsdelen med beskrivelser af og fotos fra 7 forskellige eksempler på børneinddragelse.
Publikation Dansk Byplanlaboratorium har fået til opgave at skrive en publikation om børneinddragelse i kommunernes byfornyelse og byudvikling. Målet er at lokalisere de 12 bedste eksempler på børneinddragelse i kommunerne, inddelt regionalt med 2 eksempler fra hver af de 4 ikke-hovedstadsregioner og 4 eksempler fra hovedstadsregionen. Idéen er at professionelle fagfolk skal bruge guiden til at tage på inspirationstur rundt i landet – eller i ens egen region.
Projektleder: Julie Abitz, ja@byplanlab.dk, tlf. 33177272 Research: Ida Louise Juul Holgersen, ih@byplanlab.dk, tlf. 3317 7271
hent Publikationen her (pdf)Københavns Kommune udskrev i 1999 en konkurrence for skolerne i Valby og Kgs. Enghave om, hvem der kunne tegne ”fremtidens have.” Idéen var at lave en temahave i Valbyparken udformet af børn, som kunne markere årtusindeskiftet (år 2000). Der kom 7 spændende og tankevækkende forslag. Her vinderforslaget fra 3.V. Foto: Helle Nebelong