Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Nye strategier for udvikling af Danmarks udkantområder
Store dele af Danmark oplever i disse år stagnation eller tilbagegang i befolkningstal eller arbejdspladser, og prognoserne indikerer, at denne udvikling vil fortsætte de kommende år. Den almindelige reaktion i de berørte kommuner er et forsøg på at gennemføre en strategi for vækst på trods af disse tendenser. Det er vores opfattelse, at tilbagegangen i mange områder reelt vil være et grundvilkår, og at en erkendelse af dette vil give langt de bedste muligheder for at finde en strategi til overlevelse – et ”liv uden vækst”.
Dansk Byplanlaboratorium satte i 2004 fokus på emnet med et tema i bladet Byplannyt, under titlen ”Tilbagetogets helte”. Artiklerne vakte stor interesse, specielt i udkantkommunerne, og viste et behov for, at nogen udefra tog fat om problemet.
Dansk Byplanlaboratorium gennemfører derfor et informationsprojekt, som med indsamlet viden, eksempler og dialog skal inspirere kommuner og andre lokale aktører i udkantområderne til en debat om alternative strategier til overlevelse.
Projektet indledes med en indsamling af materiale fra foreliggende undersøgelser, der kan give et over-blik over status i kommunerne, relateret til faktorer, der indikerer vækst eller ej. Dernæst undersøges foreliggende viden og teorier om 0-vækst og om omstilling af kommunaløkonomi og offentlige ydelser.
Disse undersøgelser bruges som grundlag for en dialog- og eksempelfase, hvor nye strategier for udkantområderne indsamles, udvikles og debatteres med de lokale aktører, bl. a. via interviews, rundbordssamtaler eller workshops i udkantkommuner.
Undervejs inddrages elementer fra projektet i Byplanlaboratoriets kurser. Resultaterne af projektet præ-senteres i et temanummer af Byplannyt, der udkommer primo 2007, og via Byplanlaboratoriets hjemmeside.
Projektet støttes af Indenrigs- og sundhedsministeriets landdistriktspulje. Kontaktperson i DB: Annette Thierry