Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Oplæg på Byplanmødets Transformationslaboratorium torsdag den 6. oktober 2015 – mellem klokken 14.00 og 16.15
Tre oplæg om Byer under forvandling
Kl. 14.00-14.30Social holdbar by Alle Malmøs borgere skal have lige forudsætninger for et godt helbred”. Med den målsætning har Malmø nedsat en kommission og udarbejdet en ambitiøs handlingsplan for arbejdet med en social bæredygtig udvikling af hele byen. Kommissionen afsluttede sit arbejde i marts 2013 med rapporten "Malmøs vej mod en bæredygtig fremtid” og nu samarbejder Malmø Kommune med forskere, civilsamfundet, erhvervslivet og andre om at sikre social bæredygtighed og reducere sundhedsmæssige uligheder.
Hør Malmø’s Stadsbyggnadsdirektör Christer Larsson fortælle om den sociale by Malmø.
Kl. 14.45-15.15Resilient by Det er ikke længere nok at sikre en bæredygtig, smart og effektiv udvikling, når fremtidens byer planlægges og forvaltes. Stadigt mere komplekse samfund med pres på f.eks. økonomi, demografi, miljø, klima og energi kræver, at vi arbejder på at øge byer og hele samfunds evne til at håndtere radikale, eksterne belastninger. Den resiliente by er et forsøg på at identificere, forhindre og om nødvendigt at modstå, håndtere og genetablere sig efter nedbrydende udfordringer.
Professor Lars Winther fra Københavns Universitet holder et diskuterende oplæg om resiliensbegrebet og om hvordan det kan bruges i byplanlægningen.
Kl. 15.30-16.15Deleby Deleby er et landsdækkende viden og formidlingsprojekt, som vil undersøge hvordan vi kan dele vores byer bedre. I syv deltagende kommuner landet over vil Deleby bl.a. inddrage borgere, foreninger og virksomheder i at udforske gode eksempler på at gøre byerne og byfællesskaberne bedre gennem deleøkonomien. Deleby samler kommuner, virksomheder, borgere, foreninger og forskere for at skabe nye deleøkonomiske ideer og forretningsmodeller.
Nikolaj Sveistrup, programchef CITIES, Dansk Arkitektur Center, fortæller om partnerskabet Deleby som suppleres af nogle af projektets deltagerkommuner, der deler konkrete erfaringer og fremtidsperspektiver.