Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Bustur & byvandring arrangeret i samarbejde med Københavns Kommune
I København arbejdes der hårdt på at implementere en skybrudsplan, der skal hjælpe med at håndtere de store regnmængder, byen har oplevet ved de seneste års skybrud. Vi hører om skybrudsplanen, der bruges som rygrad i byens fornyelse.
Vi besøger Klimakvarter Østerbro, der er i gang med at blive skybrudsikret og samtidig bliver Københavns grønneste brokvarter. Vi besøger kvarterets centrale pladser, der inden for de seneste år er blevet fornyet:
Tåsinge Plads er Københavns første klimatilpassede byrum. Pladsen er en grøn oase, som både håndterer store mængder regnvand og skaber et mødested for kvarterets beboere. Her forenes bylivet med naturen.
Skt. Kjelds Plads skal omdannes til klimakvarterets grønne hjerte. Et fyrtårn for, hvordan vi skaber fremtidens klimatilpassede byrum. Et byrum, hvor naturen får lov til at brede sig og hvor trafikken fungerer i et fint samspil med rekreative arealer. Vi fortæller om tilblivelsen: Hvad er vigtigt? Hvad er der af barrierer?
Desuden lægger vi vejen forbi ØsterGRO på en autoforhandlers tagetage. Her dyrker en lokal forening økologiske grøntsager, holder høns og passer bistader, ligesom den afholder rundvisninger og workshops, hvor man f.eks. kan spise middage i drivhuset og lære at slynge honning.
På vej tilbage til Malmø gør vi stop i Københavns Lufthavn Kastrup kl. ca. 14.00, hvor deltagere vil få mulighed for at stå af og tage toget/flyet hjem.
Bustur arrangeret i samarbejde med Gehl Architects
Bustur arrangeret i samarbejde med Röstånga Utvecklings A/B
Bustur med byvandring arrangeret i samarbejde med Scandinavian Greenroof Institute & MKB
Byvandring arrangeret i samarbejde med Akademisk Arkitektforening
Bustur med byvandring arrangeret i samarbejde med Københavns Kommune
Bustur med byvandring arrangeret i samarbejde med Lunds kommun.
Bustur og byvandring arrangereret i samarbejde med Lomma kommun
Byvandring arrangeret i samarbejde med Nordic City Network
Byvandring arrangeret i samarbejde med Urban Development Strategies
Togtur arrangeret i samarbejde med Malmö Stad.
Cykeltur arrangeret i samarbejde med Malmö Stad