Stande

Stande

I Ny Odense
Odense er under transformation fra stor dansk by til dansk storby. Over de kommende år investeres der mere end 34 mia. kroner i strategisk byudvikling, og kranerne tårner over byen. På samme tid arbejder Odense med at aktivere byens borgere i stærke fællesskaber.

På standen vil du opleve hvordan Odense bruger byplanlægningen som en strategisk løftestang og vækstgenerator og med et væld af små og store initiativer har sat gang i byens transformation.
Trine Skammelsen, Jette Flinch Nyrop og Bo Jessen, Odense Kommune

Hvordan taler vi om det, der er på vej?
Byggepladsskilte, borgmesterrenderinger og kæmpebannere. Byens forandring kondenseres i et hurtigt glimt ind i fremtiden, hvor det vrimler med liv, uanset om solen skinner eller det siler ned.

På standen vil vi diskutere hvordan planlæggere og byudviklere er med til at forme fremtidens byer med sprog og billeder, når vi taler om den by, der er på vej.
Thea Green, Urban Goods
Merete Odgaard og Brian Strandbygaard, Territorium
Rasmus Cassøe, Peter Frost-Møller og Inger Haarup Borchmann, CFBO

På Forkant
På Forkant er en kampagne, der skal hjælpe kommunerne uden for de store byer med at sætte gang i en positiv tilpasning, omstilling og udvikling. Ved at støtte 26 langsigtede strategiprojekter skaber kampagnen et laboratorium, der udvikler nye metoder, viden, erfaringer og netværk.

På standen vil du få indblik i kampagnen og mulighed for at smage på lækkerier fra nogle af de 26 deltagerkommuner.
Annette Klysner og Sandra Scheller, På Forkants kampagnesekretariat
Læs mere om På Forkant

Mød en forsker
Besøg Center for Strategisk Byforskning, der præsenterer ny forskning og studiearbejder indenfor bytransformation, midlertidige anvendelser mv.

På standen kan du blandt andre møde:
Anne Gravsholt Busk & Christine Benna Skytt-Larsen
Københavns Universitet
Ditte Bendix Lanng & Tina Vestermann Olsen
Aalborg Universitet
Karina Sehested & Sara Folvig
Københavns Universitet

Læs mere om CSB

Byrumseksperimenter der forandrer
I forbindelse med Festugerne i Aarhus har Schønherr siden 2010 udviklet en praksis for skitsering af byrum i 1:1. En praksis, der resulterer i aktive, midlertidige byrum, som giver borgere og byplanlæggere muligheder for at erfare, hvordan ændringer i byrummet kan transformere opfattelsen af byen.

På standen får du indblik i byrumseksperimenter fra Aarhus og det nyligt færdiggjorte Bispetorv, der anvender nogle af de samme metoder, men med en tidshorisont på fem år.
Holger Dahl og Rikke Juul Gram, Schønherr
Læs mere om Schønherr

Udvikling af detaihandel i bymidterne
Hvordan udvikler man detailhandel i bymidterne? Det vil Cowi diskutere med udgangspunkt i et inspirationskatalog, som udkommer lige op til Byplanmødet. Her foldes det ud, hvad man kan gøre for at styrke detailhandlen - også i mindre byer. På standen bliver du præsenteret for en helt ny model og en række konkrete cases.
Torsten Bo Jørgensen og Emma Lorenzen, Cowi
Læs mere om Cowi
Business Improvement Districts (BID)
BID’modellen er en metode til hvordan private og offentlige aktører kan stå sammen og tage et fælles ansvar for drift og vedligeholdelse af en del af det offentlige rum. Med udgangspunkt i konkrete BID cases under udvikling i Gladsaxe og Aalborg, vil de to kommuner diskutere hvordan man anvender modellen i praksis og diskutere udfordringer i forhold til vores nordiske velfærdssamfund.
Anne Hertz Dahlgreen, Gladsaxe Kommune og Bodil Henningsen, Aalborg Kommune
Trafik og Veje
Det danske tidskrift Trafik & Veje’s septembernummer har to temaer, der hænger tæt sammen med ’Byer under forvandling’- henholdsvis ’kollektiv trafik’ og ’parkering’. På standen kan du komme i dialog om temaerne og muligheden for at levere relevante artikler til bladet, der er skrevet af teknikere til teknikere.
Pablo Celis og Marina Celis, Trafik og Veje
Læs mere om Trafik og Veje
Klimasikret byudvikling
I takt med byernes transformation medfører klimaændringerne behov for at håndtere kraftige regnskyl, stormfloder og havstigninger. I samarbejde med førende aktører i den danske vandsektor arbejder SCALGO på at udvikle planlægningsværktøjer til klimasikret byudvikling. På standen kan du prøve det dynamiske værktøj SCALGO Live til arbejdet med klimasikret byudvikling. Værktøjet kan give dig svar på om en eksisterende bygning eller byggegrund er i risiko for, at blive oversvømmet under regn, eller du kan se konsekvenserne ved planlagte terrænændringer.
Morten Revsbæk og Signe Barnes, Scalgo
Læs mere om SCALGO
Byplanlaboratoriet
Besøg Dansk Byplanlaboratorium og få en snak om aktuelle kurser, konferencer, publikationer og projekter. På standen kan du også få hjælp til Byplanmødets app.
Ellen Højgaard Jensen, Dansk Byplanlaboratorium
Læs mere om Dansk Byplanlaboratorium

 

 

Fremtidens Byer
Lendager Group præsenterer byprojekter, der tager fat i cirkulær økonomi og bæredygtighed.

På standen kan du opleve: Fremtidens huse til fremtidens byboere der inkluderer tendenser som deleøkonomi, upcycling, urban gardening, vandressourcer, mm. Ressource City; en klynge hvor viden, innovation og inspiration bidrager til udvikling og produktion af upcyclede produkter, og Delepladsen; et projekt, der griber fat i et af de mest udbredte byrum - parkeringspladsen.
Malene Køster Lasthein og Stig Ammitzbøl, Lendager Group
Læs mere om Lendager Group

The Co-creation Station
Besøg det mobile værksted fra The Connectors Society i Malmø og få et indblik I deres metoder I co-creation og ’pop-up interventions’.

På standen kan du høre om deres græsrodstilgang til byudviklingen og opleve hvordan de bruger The Co-creation Station til at: Indsamle data, møde de lokale over ’fika’, organisere workshops og lave interventioner i byens rum.
Julieta Talavera og Cris Argüelles, The Connectors Society i Malmø
Læs mere om The Connectors Society

Viborg Baneby
Viborg Baneby er et byudviklingsprojekt for et centralt område i Viborg. Projektet går ud på at omdanne det tidligere industriområde syd for stationen til en unik og attraktiv bydel med institutioner, erhverv og boliger for op mod 3.500 nye beboere.

På standen vil Viborg Kommune diskutere hvilke samarbejdsformer en kommune med fordel kan have med private aktører for at sikre en god proces fra plan til realisering.
Rikke Gramstrup Jensen, Viborg Kommune og Johannes Stensgaard, Boligselskabet Sct. Jørgen
Læs mere om Viborg Baneby

Byomdannelse i Høje Taastrup Kommune
Byudviklingsprojekterne NærHeden og Høje Taastrup C kombinerer på forskellig vis behov for byomdannelse med ambitiøse planer for byudvikling. Du får et indblik i forskellige stadier i udviklingen fra ide og strategi til et projekt under realisering.

Standen viser hvordan projekterne på hver sin måde understøtter kommunens mål om at skabe levende, aktive og grønne byer.
Dorte Færregaard Jensen, Høje Taastrup Kommune og Maya Arffmann, NærHeden
Læs mere om NærHeden

Boliglaboratoriet
Arkitemas stand handler om fremtidens boligmiljø. Arkitema viser hvordan tegnestuen undersøger nye boligformer, der passer til mangfoldige mennesker med forskellige behov og hvordan Arkitema arbejder med nytænkende ideer om fællesskab, identitet og ejerskab.

På standen vil du blive præsenteret for en række nøgleprojekter fra Arkitemas boliglaboratorium og have mulighed for at indgå i et interaktivt spil om hvordan byggeriet interessenter kan integrere det sociale i udviklingen af vores boliger og byer.
Hans Willehader og Thomas Larsen, Arkitema
Læs mere om Arkitema

Fremtidens byrumsinventar
Hvordan udvikler vi fremtidens byrumsinventar? Veksøs stand er et dynamisk idélaboratorium - en udviklingsplatform og ”ønskebrønd” - hvor deltagerne kan få inspiration til indretning af byens rum, spille ind med idéer og ønsker til fremtidens byrumsinventar og gå i dialog om hvad byrumsinventar skal kunne.
Anne From og Palle Poulsen, VEKSØ
Læs mere om VEKSØ
Ringkøbing K
Ringkøbing K er et ambitiøst byudviklingsprojekt, der udvikles i samarbejde mellem Realdania By og Byg og Ringkøbing-Skjern Kommune.

På standen kan du få indblik i hvilke konkrete planlægningsmetoder, der tages i brug for at sikre, at det nye boligområde lever op til intentionerne.
Bente Lindstrøm, LE34 og Dorthe Frilund Jensen, RingkøbingK
Læs mere om Ringkøbing K

Digital planlægning
Hvordan kan man anvende digitale redskaber i byplanlægningen? Og hvordan kan disse kobles direkte til digital visualisering, formidling og borgerinddragelse?

I deres interaktive værksted vil NIRAS præsentere forskellige bud på sammenhængende interaktiv, digital assisteret byplanlægning anno 2016.
*Flemming Munck, Uffe Gross og Lars Lund, Niras
Læs mere om Niras

Cycling Embassy of Denmark
Cycling Embassy of Denmark er et netværk bestående af over 40 organisationer, producenter, kommuner og rådgivere. Visionen er at brande Danmark som verdens bedste cykelland og være den primære leverandør af cykel-knowhow og –produkter. Der er et stort udviklings- og eksportpotentiale i den danske cykelkultur. Klimaændringerne og urbaniseringen skaber i disse år massive udfordringer for verdens byer. Det stiller store krav til planlægningen af vores byer og vores mobilitet. På Cycling Embassys stand kan du få en snak om netværket og om cykelambassadens arbejde.
Niels Hoe, Cycling Embassy
Læs mere om Cycling Embassy
BYPLANPRISEN 2016 - OG DE NOMINEREDE ER...
Byplanprisen uddeles til planlægning, som er udtryk for nytænkning, og som samtidig dyrker og videreudvikler landskabets og byens egenart og identitet. På standen kan du høre mere om årets tre nominerede.
Lene Krogh, bestyrelsesmedlem i Dansk Byplanlaboratorium og medlem af byplanprisjuryen
Læs mere om Byplanprisen