Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Videns- og debatmøde i samarbejde med Realdanias program Byer for mennesker.
Analyser viser, at der sker en stigende segregering i byerne, hvor udsatte grupper koncentreres i store almene bebyggelser, der ligger som isolerede enklaver i byerne. Trods massive indsatser gennem årene er der fortsat en række udsatte boligområder rundt om i Danmark, der oplever store problemer.
Hvordan kan kommunerne gå mere bystrategisk og overordnet til værks for at nedbryde de fysiske og mentale barrierer, som ofte optræder mellem de udsatte boligområder og den omkringliggende by?
Vi skal høre om rejsen fra enkeltstående helhedsplaner til strategisk byledelse. Kommunerne spiller en afgørende rolle, hvis vi skal arbejde med strategiske udviklingsplaner, der ser boligområderne i sammenhæng med den omkringliggende by. Det kræver blandt andet kommunaløkonomiske og politiske prioriteringer. Vi skal desuden høre om erfaringerne fra nogle af de danske kommuner, der arbejder på en ny måde med udsatte boligområder.
Delmødet veksler mellem videns-, inspirations- og debatoplæg samt åben diskussion.
Oplægsholdere/paneldeltagere Ole Nielsen, direktør, Himmerland Boligforening Michael Ziegler, Borgmester, Høje-Taastrup Kommune Lars Olsen, journalist, forfatter og debattør Claus Bech-Danielsen, arkitekt og professor, og Marie Stender, forsker, antropolog, PhD, på Statens Byggeforskningsinstitut (SBi), Aalborg Universitet. Tom Nielsen, Professor, cand.arch., PhD, Arkitektskolen Aarhus Bo Rasmussen, kommunaldirektør, Gladsaxe Kommune
Moderator Hans Engell, Politisk kommentator, forfatter og foredragsholder, tidligere minister og chefredaktør.
Mødeleder Astrid Bruus Thomsen, Programchef, Realdania
Oplæg, messestande og speed-dating
Videns- og debatmøde
Videns- og debatmøde i samarbejde med FBBB
Oplæg og workshop i samarbejde med Nordic City Network
Oplæg og workshop