Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
En koncentreret eftermiddag med ny viden - OBS ny dato 10.april
Hvordan kan stedsanalyse hjælpe dig med bedre at forstå og udvikle steder? Steder er fyldt med lag af kvaliteter, udfordringer og potentialer, som kan undersøges og udnyttes systematisk i planlægningsarbejdet. Uanset om du arbejder med omlægningsplaner, lokalplaner eller andre former for stedsudvikling, er stedsanalyse et uundgåeligt værktøj, der er relevant på tværs af faggrupper.
På dette eftermiddagskursus får du tre unikke perspektiver på stedsanalyse: rådgiverens, kommunens og forskningens. Vi dykker ned i metoder til stedslæsning og struktureret arbejde med steders mange lag – fra sociokulturelle vinkler til kulturhistoriske analyser – og ser på, hvordan disse analyser kan bruges til at kvalificere beslutninger og prioriteringer. Kurset giver dig både inspiration og indsigt i de mange muligheder, stedsanalyse tilbyder.
Uanset om du er byudvikler, planlægger eller beslutningstager, vil stedsanalyse styrke din evne til at identificere eksisterende kvaliteter og potentialer og stille skarpt på de krav, der bør stilles i fremtidige projekter.
Kurset begynder med en fælles frokost og efterfølges af det faglige program.
Du kan allerede tilmelde dig kurset her
Oplægsholdere:
Anna Mette Exner, indehaver af tegnestuen Anna Mette Exner Arkitektur
Sanne Maj Andersen og Lise Laurberg, Københavns kommune
Sidste oplægsholder er på vej
Målgruppe: Kurset henvender sig til alle som er nysgerrige på stedsanalyse som redskab og metode.
Sted: Kurset finder sted hos Byplanlab Rådhusstræde 6, 1. sal, 1466 København K
Dato: 10.April, kl.12 - 16:30