Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
9.00-10.00Ankomst, kaffe og netværk i Vendiahallen
10.00Velkommen til Byplanmødet i Hjørring Bestyrelsesformand Jes Møller, Dansk Byplanlaboratorium, Borgmester Arne Boelt(S), Hjørring Kommune og moderator Mette Walsted Vestergaard.
Politisk lederskab i byudviklingen Byudvikling og politisk prioritering rækker længere end en valgperiode. Hvad er de langsigtede mål, hvor er de svære valg – og hvilke politikerroller er der behov for? Carsten Koch har som tidligere minister en gedigen politisk erfaring og er i dag bestyrelsesformand i tre store byudviklingsprojekter. Hør hans bud på robust planlægning.
Tilmeld dig her
Bestyrelsesformand Carsten Koch, By & Havn I/S, NærHeden P/S og Kanalbyen i Fredericia P/S
10.50Pause
11.15Se fremtiden i øjnene Byplanlægning kræver is i maven, visionære politikere og modige valg. Og det kræver viden om de store forandringer, der venter forude. Hvordan stiller vi de rigtige spørgsmål? Aktuelle eksempler, dilemmaer og centrale problemstillinger set fra praksis.Arkitekt og partner Søren Leth, Sleth A/S
Fra modspil til medspil Hvordan kan traditionelle borgermøder og lokalplanhøringer ændres og udvikles så vi får skabt et aktivt samspil om byudviklingen? Og hvilke roller kan politikerne indtage i en succesfuld strategi?Professor Eva Sørensen, RUC
11.55Hvad brænder borgmestrene for? Hør tre borgmestre tale ud om deres drømme og håb for fremtidens planlægning. Hvordan ser de deres egen rolle og hvordan ønsker de at arbejde sammen med embedsværket og civilsamfundet mod fælles mål?Borgmester Sofie Valbjørn (ALT), Fanø Kommune, borgmester Erik Buhl Nielsen(V), Varde Kommune og borgmester Arne Boelt (S), Hjørring Kommune.
12.30Frokost
13.30-15.3012 sessioner – om politisk lederskab og civilsamfundets virkekraft, byudvikling og bykvalitet, på tværs af kommunegrænser, FNs verdensmål, udvikling og afvikling i Hjørring og Thüringen, blandt andet..
18.30 -00.30Aftenarrangement
I Vendiahallen – Byplanprisoverrækkelse, middag, underholdning og musik …
9.00Byens nye dagligstue Opførelsen af Vendsyssel Teater er en markant satsning. Nu kan du se det med egne øjne og møde de politikerne, der tog beslutningen og nogen af dem, der befolker huset i det daglige.
10.0015 udflugter til Hjørring, Aalborg, Brønderslev, Frederikshavn og Jammerbugt
15.00Byplanmødets afslutning Vendsyssel Teater
15.30Tak for i år!
Praktiske oplysninger
Byplanmødets hovedforedrag og eftermiddagsessioner, torsdag den 4. oktober, finder sted i Hallen Park Vendia, Thomas Morildsvej 11, 9800 Hjørring. Der vil være busser til hallen – fra Aalborg Lufthavn kl. 9.00 og fra Hjørring Banegård fra kl. 8.45-9.45.
Eftermiddagssessionerne finder alle sted i hallen, på nær Session G, der foregår på Vendsyssel Teater (bus hertil fra hallen og efter session bus til alle hoteller). Kl. 16.00 vil der være busser fra hallen til alle hoteller. Byplanmødets aftenarrangement finder også sted i Hallen Park Vendia, Thomas Morildsvej 11, 9800 Hjørring. Der vil være bus fra hotellerne til hallen og hjem til hotellerne kl. 23.00 og 00.45.
Fredag morgen er der busser fra alle hoteller til Vendsyssel Teater, hvor der er optakt til udflugterne – byvandringer såvel som busture. Alle udflugter afgår fra teateret kl. 10.00 og returnerer til teatret kl. 15.00, hvor der er fælles afslutning. Herefter vil der være busser til Aalborg Lufthavn. Jammerbugtudflugten og de tre Aalborg-udflugter afsluttes i Aalborg kl.15.00. Busser ankommer til Aalborg Lufthavn senest kl. 17.00