På dette webinar dykker vi ned i pointerne fra artiklen "Klimaet og parcelhusets fremtid" af Mette Mechlenborg. Artiklen beskriver blandt andet, hvordan ændrede familieformer og demografi, økonomiske kriser og nye samfundstendenser har også en betydning, når vi ser ind i krystalkuglen og kigger på parcelhuset i fremtiden. Derfor argumenteres der for, at der som kommune er et behov for, at man aktivt tager stilling til, hvad det er for en rolle parcelhuset skal have i fremtiden. Der kan med andre ord være behov for en kommunal parcelhusstrategi.
Kom til webinar med Plan22+ d. 26. februar og vær med til at drøfte disse tre tips til kommunerne:
- Inddrag de eksisterende parcelhuse i bosætningsstrategien. De eksisterende parcelhuskvarterer bør inddrages aktivt i
bosætningsstrategien. Her kan man med fordel skele til den vidensopbygning, som inden for de seneste ti år, er sket omkring de almene boliger: Hvor mange er der, hvor ligger de henne? Hvor gamle er husene, hvad er deres tilstand, størrelse og attraktionsværdi på boligmarkedet - Tænk på flyttekæder og fortætning i eksisterende parcelhuskvarterer frem for i ny udstykning. Vi skal gøre op med ”længst muligt i eget hjem’ og rodfæstelse som (kun) noget positivt. Det vil sige, at kommunerne må overveje, om der er nogle kvarterer, hvor man skal hjælpe med at sætte boligrotationen i gang.
- Udvikl værktøjer og planer, der formindsker nedrivning og gør det lettere at renovere. Vi har behov for at stoppe nedrivning og gøre det mere attraktivt at renovere frem for at rive ned og bygge nyt. Det kræver en anden tilgang til parcelhuset som ‘bygningsarv’ og en større forståelse for, at bevaring og renovering i de fleste tilfælde er mere bæredygtigt
Program
12:00 Velkommen
12:05 Præsentation 'Klimaet og parcelhusets fremtid'
12:45 Spørgsmål og debat
13:00 Tak for i dag
Plan22+s artikelserie stiller grundlæggende spørgsmål inden for den fysiske planlægning, nemlig: Hvad ved forskningen om emnet, hvad er der brug for mere viden om og sidst men ikke mindst, hvad er de største udfordringer? Artiklerne vil blive udgivet løbende - du kan finde dem alle på https://lnkd.in/drfffk5Y
Plan22+ er en femårig indsats fra Plan- og Landdistriktsstyrelsen og Realdania, som skal understøtte kommunernes klimaarbejde ved at udvikle ny viden og redskaber til at indfri klimamålsætninger gennem den fysiske planlægning.