Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Bustur arrangeret i samarbejde med Röstånga Utvecklings A/B
”Vi tager ansvar, fordi dem, der havde ansvaret, ikke har løftet det – så vi påtager os at udvikle velfærdsstaten”, lyder det fra dansktalende Nils Philips, der er formand for Röstånga Utvecklings A/B - landsbyen Röstångas udviklings- og aktieselskab. Siden 2007, hvor skolen var lukningstruet, har lokale kræfter arbejdet på at gøre landsbyen bæredygtig. Indtil videre har selskabet, med 400 lokale aktionærer i ryggen, opkøbt og istandsat syv huse. Det foregår bl.a. med hjælp fra flygtninge fra det lokale asylcenter, der både lærer håndværk og svensk og på den måde får bedre muligheder for at klare sig.
På udflugten besøger vi landsbyen, der ligger i det kuperede landskab for foden af højderyggen Söderåsen. Vi spiser frokost i den gamle jernbanestation, som selskabet har restaureret og forpagtet ud til en restaurant. Inden vi kører hjem skal vi selvfølgelig runde Kopperhatten, der med sine godt 212 meter er Skånes højeste punkt – på en god dag er der udsigt til Østersøen 70 km mod syd.
Læs mere
Bustur arrangeret i samarbejde med Gehl Architects
Bustur med byvandring arrangeret i samarbejde med Scandinavian Greenroof Institute & MKB
Byvandring arrangeret i samarbejde med Akademisk Arkitektforening
Bustur & byvandring arrangeret i samarbejde med Københavns Kommune
Bustur med byvandring arrangeret i samarbejde med Københavns Kommune
Bustur med byvandring arrangeret i samarbejde med Lunds kommun.
Bustur og byvandring arrangereret i samarbejde med Lomma kommun
Byvandring arrangeret i samarbejde med Nordic City Network
Byvandring arrangeret i samarbejde med Urban Development Strategies
Togtur arrangeret i samarbejde med Malmö Stad.
Cykeltur arrangeret i samarbejde med Malmö Stad