Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Bustur med byvandring arrangeret i samarbejde med Scandinavian Greenroof Institute & MKB
Vi besøger det store boligområde Augustenborg, der siden 1998 har gennemgået en gennemgribende transformation fra at være et forfaldent boligområde til nu at være et miljømæssigt, socialt og økonomisk bæredygtigt boligområde. Under den gribende renovering har boligområdet fået tilnavnet Ekostaden på grund af det gennemgående arbejde med klimatilpasningstiltag, som lokal afledning af regnvand, grønne tage samtidig med at boligområdet er blevet løftet socialt.
På udflugten besøger vi Ekostaden med fokus på den transformation som Augustenborg har gennemgået. Vi fokuserer på de konkrete tekniske løsninger til afledning af regnvand til grøfter, render og søer samt de grønne tage – tiltage der har vendt boligområdet tidligere problemer til potentialer. Vi gør desuden stop i verdens første tagbotaniske have, Augustenborgs Botaniska Takträdgård, åbnet i 2011. Det 9500 m2 store anlæg er et offentligt tilgængeligt demonstrations- og forsøgsanlæg for grønne tage og giver mulighed for at studere både dyrkningsmetoder og plantematerialer.
Sidst på udflugten vil vi, sammen med MKB, besøge Greenhouse Augustenborg – et højhuskompleks der omfatter grønne tage, solceller, enkelte og smarte løsninger til affaldssortering og separat måling af både vand og elektricitet.
Bygherren bag Greenhouse er MKB – et af Sveriges største almennyttige boligselskaber, som med deres nye projekt vil levere et hjem der tilbyder både innovativ energi, miljøteknologi, kultur, livsstil og socialt fællesskab.
Bustur arrangeret i samarbejde med Gehl Architects
Bustur arrangeret i samarbejde med Röstånga Utvecklings A/B
Byvandring arrangeret i samarbejde med Akademisk Arkitektforening
Bustur & byvandring arrangeret i samarbejde med Københavns Kommune
Bustur med byvandring arrangeret i samarbejde med Københavns Kommune
Bustur med byvandring arrangeret i samarbejde med Lunds kommun.
Bustur og byvandring arrangereret i samarbejde med Lomma kommun
Byvandring arrangeret i samarbejde med Nordic City Network
Byvandring arrangeret i samarbejde med Urban Development Strategies
Togtur arrangeret i samarbejde med Malmö Stad.
Cykeltur arrangeret i samarbejde med Malmö Stad