Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Bustur med byvandring arrangeret i samarbejde med Københavns Kommune
Udflugten går til Københavns Nordhavn, som vi introducerer til i bussen undervejs fra Malmø.
Første stop er Århusgadekvarteret der er ved at blive udviklet til en bydel med et særligt bymæssigt og kulturhistorisk miljø. Kvarteret har en stor tæthed bestående af bebyggelse i primært 3-6 etager, en række små og varierede byrum og mange smalle stræder. Baggrunden for de relativt små byggefelter i Århusgadekvarteret er, at de vil give bydelen et sammensat og mangfoldigt præg, der understøtter en bydel med ’en menneskelig skala’.
Desuden besøger vi KMC Nordhavn som deponerer forurenet jord, der er i overskud fra bygge- og anlægsprojekter. Jorden kommer primært fra København - f.eks. Metrocityringen. Med jorden udvides Nordhavn med cirka 1 mio. m² og der skabes areal til udflytning af den eksisterende containerterminal i indre Nordhavn, så denne bydel kan fredeliggøres og benyttes til beboelse og lettere erhverv.
Vi gør et sidste stop i Fiskerihavnen, der ser ud som om den har ligget her altid, men det var faktisk først i 1995, at By & Havn valgte at flytte havnen hertil: Man løftede bogstavelig talt skudehavnens huse op på lastvogne og kørte dem ud til det nyanlagte havnebassin. Når man går rundt i Fiskerihavnens miljø i dag er det tydeligt, at det ikke alene lykkedes at flytte husene - men hele stemningen af aktivt fiskermiljø er flyttet med.
På vej tilbage til Malmø gør vi stop i Københavns Lufthavn Kastrup kl. ca. 14.00, hvor deltagere vil få mulighed for at stå af og tage toget/flyet hjem.
Bustur arrangeret i samarbejde med Gehl Architects
Bustur arrangeret i samarbejde med Röstånga Utvecklings A/B
Bustur med byvandring arrangeret i samarbejde med Scandinavian Greenroof Institute & MKB
Byvandring arrangeret i samarbejde med Akademisk Arkitektforening
Bustur & byvandring arrangeret i samarbejde med Københavns Kommune
Bustur med byvandring arrangeret i samarbejde med Lunds kommun.
Bustur og byvandring arrangereret i samarbejde med Lomma kommun
Byvandring arrangeret i samarbejde med Nordic City Network
Byvandring arrangeret i samarbejde med Urban Development Strategies
Togtur arrangeret i samarbejde med Malmö Stad.
Cykeltur arrangeret i samarbejde med Malmö Stad