Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Vi er klar med 2. udgave af dette redskabskursus.
Udbygningsaftaler er et redskab i Planloven. Den giver kommunen mulighed for at indgå frivillige aftaler med private grundejere om at medfinansiere infrastruktur i forbindelse med byudvikling.
Mange kommuner har i årene arbejdet med udbygningsaftaler, men særligt den meget omtalte sag om brugen af udbygningsaftaler i Aalborg Kommune har understreget, at der er behov for at præcisere reglerne og administrationspraksis. Nogle kommuner har formentligt også anvendt udbygningsaftaler i situationer, hvor der er andre medfinansieringsformer. For der er en god håndfuld redskaber at gribe efter.
Kurset er målrettet medarbejdere, der arbejder med byudvikling, infrastruktur og medfinansiering og har brug for opdateret viden om værktøjer til at håndtere medfinansiering af offentlig infrastruktur. Med dette afsæt får du på kurset viden om:
• De forskellige medfinansieringsmuligheder, bl.a. udbygningsaftaler og vejbidrag • Fordele og ulemper ved de forskellige medfinansieringsmuligheder • Hvordan man skal forholde sig i rollen som myndighed ved drøftelser om medfinansiering • Hvad man skal være opmærksom på i planlægningsprocessen for senere at kunne have muligheden for medfinansiering • Samarbejdet mellem de forskellige afdelinger og teams i kommunen om medfinansiering • Dialogen med udvikler om medfinansiering
Som en del af kurset har vi en workshop, hvor vi ser på forskellige konkrete cases og vurderer dem med afsæt i ovenstående læringspunkter.
FIND PROGRAMMET HER
Målgruppe Medarbejdere, der arbejder med planlægning og infrastruktur i planafdelinger, vejafdelinger, forsyninger m.m.
Undervisere på kurset er Finn Kjær Christensen er uddannet landinspektør, jurist og ph.d. Han har tidligere beskæftiget sig i praksis med emnet i Viborg Kommune. Finn er bl.a. medkommentator på Karnovs noter til vejloven og er medforfatter til den kommenterede lov om private fællesveje. I dag er Finn ansat på Aalborg Universitet som lektor. Finn har derfor en betydelig både teoretisk og praktisk ballast samt stor undervisningserfaring.
Simon Ullits Christensen er jurist og er i dag ansat ved Aalborg Kommune, By og Land. Simon har 6 års erfaring fra kommunal ansættelse i Aalborg Kommune og Viborg Kommune, hvor han har beskæftiget sig intensivt med problemstillinger ved medfinansiering af offentlig infrastruktur.
Kursusledelse: Dansk Byplanlaboratorium, Michael Nørgaard mn@byplanlab.dk
Tilmeld dig her