PLANLÆGNING FOR FRITIDEN

PLANLÆGNING FOR FRITIDEN

(Ny dato kommer)

Fritid er en moderne foreteelse – et resultat af særligt det 20. århundredes modernisering, industrialisering og urbanisering, som skabte nye institutioner og geografiske og funktionelle strukturer ukendt fra tidligere. Adskillelsen af fritid, bolig og arbejdsplads sammen med ’opfindelsen’ af arbejdstid og fritid satte ikke bare spor i samfundets sociale og kulturelle strukturer, men førte også fysiske, rumlige forandringer med sig. 
 
Ligesom byplanlægningen skulle regulere bolig- og arbejdsforhold, skulle den også regulere de fysiske forhold for fritiden. Sommerhuse og badehoteller fulgtes af feriecentre og badelande, og i dag antager arealudlæg og infrastruktur primært med henblik på at servicere fritidslivet et ganske anseeligt omfang. 
 
Dette års byplanhistoriske seminar kaster et planhistorisk blik på planlægning for fritidslivet i de seneste 150 år. Et kritisk blik på fortiden hjælper os til at forstå samtiden og styrker vores udgangspunkt for at planlægge for fremtiden. Hvor kommer vi fra, og hvor er vi mon på vej hen? Programmet rummer et historisk tilbageblik, opridsning af aktuelle dilemmaer i planlægning for fritiden, konkrete eksempler fra fire danske kommuner, og et kritisk blik på, hvad der venter – eller burde vente.
 
Mød bl.a. Poul Sverrild, historiker og forperson for Byplanhistorisk Udvalg, Malene Freudendal-Pedersen, mobilitetsforsker og professor i byplanlægning på Aalborg Universitet, Mathias Thuen Jørgensen, turismeforsker og lektor på Roskilde Universitet og Den Grønne Ungdomsbevægelse. Seminaret faciliteres af Jesper Pagh, stadsarkitekt i Horsens Kommune.
 

Sted
København
Kursusdato