Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Leder fra Byplan Nyt 4, 2016
Planloven har stået for skud og der er blevet talt med meget store bogstaver. Jeg er glad for, at det hele landede som det gjorde. Der ligger nu et lovforslag, som har et bredt flertal bag sig og det er et kompromis. Der er ikke tale om en liberalisering, men om en modernisering. I forslaget lægges bl.a. op til særlige udviklingsområder og forsøgsprojekter ved kysten, større butikker og aflastningscentre udenfor byerne.
Kommunerne kan bruge den nye planlov til at skabe innovative, trygge og bæredygtige byer – men de kan også skabe det modsatte.
Staten vil begrænse sin rolle, og borgmestrene får med loven i hånden mulighed for at skabe smukke og driftige byer og landskaber. Hvis de altså ikke er til fals for ussel mammon, som borgmester John Brædder fra Vordingborg understreger her i bladet. Borgmestrene skal kridte skoene i den næste periode og de skal arbejde tæt sammen, så de ikke bliver spillet ud mod hinanden af smarte investorer. Jeg håber, at de husker at se ud over kommunegrænsen, for detailhandelsoplande og feriedestinationer dækker større regioner og skal ses i den sammenhæng. Det ser også ud til at det er borgmestrene, der kommer til at gennemføre den grønne omstilling i den store verden. De har førertrøjen på. Selvom USA har valgt en klimaskeptisk præsident, så er der mange, der har påpeget, at den grønne omstilling fortsætter. Det kan den globale borgmesterorganisation C40 f.eks. berette om. De har netop udgivet endnu en rapport med 100 grønne løsninger. I den forbindelse siger borgmesteren i Paris: Det er måske ikke borgmestrene, der har opfundet udtrykket ”tænk globalt, handl lokalt”, men det er uden tvivl dem, som i videst omfang praktiserer det. Det samme gælder i Danmark, hvor mange kommuner har mere ambitiøse mål end staten. De kan sagtens bruge den nye planlov til at skabe innovative, trygge og bæredygtige byer – men de kan også skabe det modsatte. De tre politikere, vi har talt med i dette nummer af Byplan Nyt, er klar til at påtage sig ansvaret. Bolden er givet op. Vi har varmet op meget længe. Nu glæder jeg mig til at komme i gang med spillet. Ellen Højgaard Jensen, Direktør for Dansk Byplanlaboratorium